Најдете го Шорти

Get Shorty

Мрачната комедија, делумно заснована на истоимен роман, а потоа и на филм од деведесеттите, претставува приказна за платениот убиец од Невада, Мајлс Дали, кој се обидува да стане филмски продуцент во Холивуд за да го остави своето криминално минато зад себе и повторно да се зближи со семејството. Тој го запознава Рик Морведер, пропаднат продуцент на нискобуџетни филмови, кој неволно му станува партнер на Мајлс. Мајлс сака да избегне неговите два живота да се судрат, балансирајќи помеѓу барањата од светот на филмот и недовербата на шефицата и нејзиниот опасен внук.

Режисери: Davey Holmes

Актери: Chris O'Dowd , Ray Romano , Sean Bridgers

Година: 2017

Препорака за возраст: PG-13

Жанр: Comedy/Romance

Гледај

Најдете го Шорти

Get Shorty

Вчитување...